پروژه انبار سیستم را می توان به عنوان نوعی تجدید نظر در طرح ساختمانهای صنعتی متداول دانست که در آن بخش انبار با ساختمان اداری، در قالب ساختاری فولادی ترکیب شده اند. در ادامه جهت بررسی بیشتر این بنا با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
اطلاعات کلی
موقعیت : استان البرز، مهرشهر، انتهای بلوار ارم، منطقه ویژه اقتصادی پیام
سال ساخت : 1395 – 1396
مساحت زمین: 2100 متر مربع
مساحت ساخته شده: 1500 متر مربع
معمار: مهران خوشرو (دفتر معماری الگو)
تیم طراحی: نیلوفر اسماعیلی، ریحانه میرآفتاب، نسترن نامور، ثمین مصطفایی
نوع کاربری: صنعتی
کارفرما: پیام خلیلی
عکاس: محمد حسن اتفاق
ساختمان مدرن انبار سیستم
آنچه در این پروژه مورد توجه قرار گرفته است؛ احیای فضای بزرگ و کم تردد انبار در کنار بالا بردن میزان کارآمدی فضا بوده است. در همین رابطه مشخص شد که مهمترین مساله درطراحی این پروژه، عدم به کارگیری روشهای رایج همانند آنهایی که در ساختمانهای اطراف مورد استفاده قرار گرفته اند؛ می باشد.
فرم بنا
طراحی پوسته ای سفید روی کل ساختمان که همچون پیله ای کل بنا را در برگرفته، نقطه ای برای شروع تغییر شکل ساختار اولیه بود تا به مدد آن بتوان شکلی یک دست از یک فرم پویا ایجاد کرد.
روند طراحی پوسته بنا، بر اساس ساختار مثلثی شکل سوله شکل گرفته است که بر روی سازه قرار گرفته و در نهایت منجر به ایجاد پوسته ای یکپارچه شده است که بیان گر مکانیسم سازه سوله می باشد.
در زیر پوسته بنا ، می توان استراتژی مشخصی را مشاهده است. ساختمان اداری مانند محموله و باری شفاف در داخل فضای انبار قرار گرفته است. دقیقاً مانند جعبه ای که درون جعبه ی دیگر گذاشته شده است. ارتباط بین این دو فضا ، نوعی جریان سیال فضایی است که تجربه کاملاً جدیدی را برای کاربران خود ایجاد می کند؛ به نحوی که با ایستادن در یک سمت فضا، میتوان حس بودن سمت دیگر فضا را نیز تجربه کرد.
قسمت عمده ای از پروژه انبارسیستم، از یک طرح تک رنگ استفاده شده است که فقط از سایه های سفید تشکیل شده است. غیر از رنگ سفید رنگهای استفاده شده در بنا، مربوط به گیاهان داخل ساختمان است که نمایانگر حضور طبیعت در داخل فضای صنعتی می باشد ونیز رنگ برگرفته از سرامیک ها که به عنوان تولیدات کارخانه شناخته شده و کل مجموعه برای فراهم آوردن شراط لازم برای انبار کردن آنها ساخته شده است.
در این پروژه انبار و فضاهی اداری مجموعه، به عنوان فضای میانی ، امکان تامین روشنایی و منظره یكدیگر را فراهم می كنند.
جوایز
– کسب رتبه اول در دوره دهم جايزه معماری داخلی ايران، بخش ساختمان های عمومی، برگزار كننده فصلنامه معماری و ساختمان، ۱۳۹۶
– فینالیست جايزه معمار در بخش ساختمان های عمومی، برگزار كننده مجله معمار، ۱۳۹۶
جهت مشاهده تصاویر بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.
ماخذ: Archdaily
ترجمه و ارائه: تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط
بدون نظر