ساختمان شرکت داروسازی سیناژن با مساحت کلی 20000 متر مربع، مجموعه ای است که برای دفتر مرکزی این شرکت در شهرستان کرج طراحی شده و دراین بخش از بررسی بناهای شاخص ایران و جهان، با آن آشنا میشویم. در ادامه جهت معرفی و بررسی این پروژه با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید
تیم طراحی: معماران مدام
معماران: ساناز قائم مقامی، مجتبی محمدظاهری
اعضای تيم طراحی: فرزانه نوروزی، پرتو هدایتی، نیلوفر مرادی، ندا شاهجویی، مهیار جاویدان، آراز اسماعیلی، کامیار صلواتی
سال: 2018
مساحت: 200۰۰ مترمربع
مدیر اجرایی: آرش لاهوتی
سازه: داوود زارعی
تاسيسات الكتريكی: محسن نعمتی
تاسيسات مكانیكی: علیرضا فرساد
كارفرما: شرکت داروسازی سیناژن
عکاس: آیدین شاهی
حجم بنا
این مجتمع از دو حجم جداگانه و در عین حال متصل تشکیل شده است: یکی ساختمان آجری گرم ، دنج ، و قهوه ای رنگی که به عنوان قسمت اداری استفاده شده و برای هر یک از بخش های این این ساختمان، باغ های داخلی کوچکی نیز در نظر گرفته شده است.
ساختمان دوم که دارای الگوهای سفید رنگی در سطح نما می باشد ؛ به قسمت تولید اختصاص یافته است. این دو ساختمان با پل های متعدد عابر پیاده در قسمت های مختلف به یکدیگر متصل شده اند.
روند طراحی
چالش پیش رو برای طراحان این پروژه، طراحی یک کارخانه متشکل از فضاها و کاربری های مختلف و در هم تنیده بود. این کاربری ها شامل فضاهای تولیدی ، انبارداری ، امکانات فنی ، فضاهای اداری ، دفاتر و آزمایشگاه ها می شد. فضاهای یاد شده میبایست در مجتمع هایی با حجم های مختلف باز ، بسته و نیمه بسته ادغام شوند.
راه حل طراحان برای این مساله، پیوند سه توده ساختمانی با کاربری های مختلف شامل یک توده برای تأسیسات فنی ، یک توده برای فضاهای تولید ، پشتیبانی و انبارها و درنهایت یک توده شامل آزمایشگاهها، دفاتر و کاربری های اداری به یکدیگر بوده است.
در گام بعدی این توده ها تکمیل شده و طرح نهایی پدید آمده است. بخش تولید به عنوان یک مکعب سفید رنگ بزرگ با پوسته ای نیمه شفاف طراحی شده است. کاربری های اداری و مدیریتی بر روی یک مکعب شیشه ای قرار گرفته و لابی را با سقف بلند آن شکل می دهد. سپس یک جداره آجری ظریف بر روی این مکعب شیشه ای کشیده شده و با ایجاد فضاهای باز سبز، امکان استفاده و لذت بردن کارمندان و کارگران از تماشای درختان مرتفع این مجموعه فراهم شده است.
برای دیدن نقشه ها و تصاویر بیشتر از این مجموعه با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
ماخذ: Archdaily
بدون نظر