دراین بخش از بررسی بناهای شاخص ایران و جهان، با ساختمان خانه حیاطهای متعدد ( خانه پر حیاط ) در نجف آباد اصفهان آشنا میشویم. در ادامه جهت معرفی و بررسی این پروژه با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
دفتر معماری: دفتر معماری آینه
تیم طراحی: علی سلطانی، عاطفه کرباسی، علی دهقانی، بهنام امامی، نسترن سدهی
معماران مسئول: علی سلطانی، عاطفه کرباسی، علی دهقانی، بهنام امامی
نظارت: علی سلطانی ، علی رحیمیان
عکاس: فرشید نصرآبادی
موقعیت: ایران، اصفهان، نجف آباد
مساحت: 600 مترمربع
سال: 2019
معرفی اجمالی
پروژه خانه حیاطهای متعدد ( خانه پر حیاط ) برای یک خانواده چهار نفری در شهر نجف آباد طراحی شده است. در روند تصمیمگیری برای طراحی این پروژه، دو اصل کلی مد نظر بوده است. علاقه خانواده به فضای باز با باغچههای سرسبز و الگوی تاریخی خانهها در باغشهر نجف آباد. بر همین اساس تمامی فضاها در این بنا از مزیت وجود حیاط مرکزی بهره میبرند. علاوه بر آن؛ بمنظور رعایت الزامات شهرداری، حیاط دیگری نیز در قسمت جنوبی بنا ایجاد شده است. همچنین در قسمت شمالی ساختمان نیز یک حیاط کوچک خصوصی وجود دارد.
وجود تعداد زیادی حیاط در کنار طبیعت و گیاهان متنوع آنها، امکان بهرهمندی فضاهای داخلی از حیاطهای داخلی و خارجی را فراهم آورده است. خانه حیاطهای متعدد ( خانه پر حیاط ) در سه طبقه طراحی شده که طبقه همکف برای زندگی خانوادگی؛ طبقه اول برای اسکان میهمانان و طبقه زیرزمین برای پارکینگ خودروها، انبار و سالن ورزشی اختصاص یافته است.
طبقه همکف
در کنار ورودی طبقه همکف که از حیاط جنوبی قابل دسترس است، راهپله و آسانسوری قرار گرفته که دسترسی جداگانه به طبقه اول را برای میهمانان فراهم میکند. حیاط میانی در مرکز خانه و در طبقه همکف قرار دارد تا حداکثر دید و ارتباط بین فضاها را ایجاد کند. تالار میهمانان نیز به عنوان بزرگترین فضا مابین حیاط داخلی و حیاط جنوبی واقع شده است. آشپزخانه در غرب حیاط میانی قرار دارد و به فضاهای عمومی و خصوصی خانه متصل میباشد. اتاقهای نشیمن و خواب که جزء فضاهای خصوصی به حساب میآیند؛ در سمت شمال خانه قرار دارند و حیاط میانی نه تنها فضای سبز و روشنایی طبیعی را برای این فضاها فراهم میکند، بلکه فضای خصوصی را نیز از فضای عمومی جدا میکند.
طبقه اول
طبقه اول این بنا شامل یک سوئیت برای میهمانان و یک تراس است. حجم ساختمان در این طبقه در انتهای شمالی زمین قرار داشته و تراس بین حیاط میانی و حیاط جنوبی واقع شده است. ضلع شرقی و غربی حیاط میانی طبقه اول هم بالکن اختصاصی و عمومی میهمانان است. به این ترتیب اضلاع جنوبی، شرقی و غربی حیاط در طبقه اول باز بوده و موجب میشود حیاط میانی از حداکثر نوع نور طبیعی بهره ببرد. برای رعایت حریم خصوصی نیز از یک دیوار چوبی متحرک در نمای جنوبی تراس استفاده شده است.
نمای ساختمان
در نمای بنا از آجر که یکی از مصالح بومی به شمار می رود، استفاده شده و ترکیب آجر قرمز و گیاهان سبز حیاط، تضاد مطلوبی را به این ساختمان بخشیده است. دیوارهای شرقی و غربی تالار میهمانان و تراس هم که درقلب خانه واقع شدهاند، با آجرهای کرم رنگ درنما متمایز شده و بین دیوارهای قرمز رنگ بیرونی خود نمایی میکنند.
سخن پایانی
خانه حیاطهای متعدد (خانه پر حیاط) در شهری قرار دارد که زمانی یک باغشهر بوده و اکنون بعنوان نمادی از زندگی مملو از طبیعت در خانههای تاریخی مطرح می شود. بنحوی که گویی برای احیای تجربه زندگی در میان فضای سبز و حیاطها برای ساکنین فعلی، درختان و گیاهان موجود کل سایت پروژه را شکافته و قد کشیدهاند.
در ادامه جهت مشاهده تصاویر بیشتر و نقشههای خانه حیاطهای متعدد (خانه پر حیاط) با ما همراه باشید.
دیاگرام طراحی
ترجمه، تنظیم و ارائه: تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط
ماخذ: Archdaily
توجه: ترجمه این مطلب به صورت اختصاصی توسط تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط انجام شده و استفاده از آن با ذکر نام این رسانه بلامانع است.
بدون نظر