ساختمان مسکونی خانه شماره 3 یک بنای آپارتمانی در شهر اصفهان است که دراین بخش از بررسی بناهای شاخص ایران و جهان، با آن آشنا می شویم. در ادامه جهت معرفی و بررسی این پروژه با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
معماران مسئول: رزا عطارد، حسام عندلیب، محمد کازرانی
موقعیت: ایران، اصفهان
تیم طراحی: محمدرضا عسگریان
مساحت: ۵۴۰ مترمربع
عکاس: فرشید نصرآبادی
مدیر پروژه: حمید جهان دار
اجرا: علیرضا زمانی
سال: 2019 (1398)
معرفی اجمالی
مساحت زمین این پروژه 130 متر مربع می باشد. بر اساس قوانین شهرداری اصفهان سطح اشغال این بنا 80 متر مربع بوده که در چهار طبقه بر روی زمین به علاوه یک طبقه زیر زمین با مجموعه مساحت 540 متر مربع احداث شده است. یکی از بخش های جالب توجه این بنا راه پله شاخص آن میباشد که در قسمت جنوب غربی بنا قرار گرفته است.
ایده طراحی
با توجه احداث بنا در اصفهان که شهری باستانی است و تعداد زیادی از بناهای تاریخی هزاره های گذشته را در خود جای داده است؛ طراحان این پروژه بر این باور بوده اند که معماران و طراحان در شهرهای تاریخی همچون اصفهان می توانند از بناهای تاریخی به عنوان منبع الهامی برای طراحی نمای بیرونی ساختمان های مختلف بهره گرفته و بر این اساس هر منطقه می تواند هویتی واحد داشته باشد.
در انتهای خیابانی محل احداث پروژه، برج کبوتر خانه معروف اصفهان قرار دارد که یک بنای تاریخی بوده و از دوران گذشته به منظور پناه دادن به کبوتران و جمع آوری فضولات آنان مورد استفاده قرار می گرفته است. طراحان ساختمان مسکونی خانه شماره 3 از ساختار داخلی این بنا به عنوان ایده اصلی در طراحی ساختمان مذکور استفاده کرده اند. شاین ذکر است که در مجاورت محل احداث این ساختمان یک کبوتر خانه دیگر نیز وجود داشته است که در طی دهه های گذشته به واسطه ساخت و سازهای صورت گرفته در منطقه تخریب شده است.
طراحی داخلی
بعلت محدود و کوچک بودن مساحت و ابعاد ساختمان شماره 3، سه اصل کلی در روند طراحی داخلی آن منظور شده است که عبارتند از:
الف) استفاده حداکثری از فضاهای موجود
ب) تعریف فضاهای خصوصی ، نیمه خصوصی و عمومی داخل آپارتمان
پ) ایجاد صمیمیت و آرامش در فضای داخلی از طریق رنگ و فرم.
در ادامه برای دیدن تصاویر بیشتر و نقشه های مجموعه با ما همراه باشید.
ترجمه و ارائه: تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط
ماخذ: Archdaily
جالب بود. البته شاید گفتن اینکه از برج کبوترخانه الهام گرفته شده یه مقدار اغراق باشه.
اینم نظریه خب!!! البته مطالبی در سایت قرار داده میشه از منابع کاملاً معتبریه و ما اونارو ترجمه و در اختیار کاربران و مخاطبان عزیز قرار میدیم. در مورد این بنا هم نکته ای که بهش اشاره کردین نظری هست که طراحان پروژه در موردش بیان کردن. سپاس از شما دوست گرامی بابت نظر دهی به این مطلب