کافه گالری کاراکتر با مساحتی در حدود 530 متر مربع در جوار یکی از خیابانهای اصلی مهرشهر استان البرز واقع شده است. ساختمان قدیمی این بنا با زیر ساختی ضعیف در دو طبقه با پلانی پیچیده و بازشوهای قوسی شکل فراوان احداث شده بود. به دلیل محدودیت در بودجه و زمان مورد نیاز برای احداث، تیم طراحی با استفاده از ایدهای انعطاف پذیر و ایجاد تغییری جدید برای بازشوهای قوسی شکل تلاش کرده اند تا کمترین خسارت و تغییر را به بدنه اصلی بنا تحمیل کنند. برای بررسی بیشتر این بنا با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
معمار: استودیو معماری اوژن ( اوژن سلیمی)
موقعیت: ایران،کرج
وضیعت: ساخته شده
مساحت زیربنا: 530 مترمربع
تاریخ ساخت: 1397
همکاران طراحی: علی مرآتی، صابر تاجیک
مهندس مکانیک: کیوان توکلی
مهندس عمران: علیرضا صفویه
طراح منظر: گروه معماری اوژن
اجرا: مجیدرضا سلیمی، علیرضا صفویه
عکاس: محمد حسین حمزه لویی
روند طراحی
طراحان با بازآفرینی ساباط که به عنوان یکی از عناصر تاریخی معماری ایران و بویژه شهر یزد شناخته می شود؛ عمق بازشوها را تغییر داده و کشیدگی های قوسی شکلی ایجاد کردهاند. با اعمال این تغییرات قوس ها به راهروهایی برای تردد افراد تبدیل گشته و بر اهمیت گردش در میان فضاها تاکید شده است. همچنین این عمل موجب تحریک حس کنجکاوی مخاطبان شده و به آنان این اجازه را می دهد که حس حضور در شهرهای تاریخی ایران را تجربه کند. این ایده به صورت کلی شکل دهنده هویت بنا می باشد تا جایی که حتی انتخاب مبلمان و لوازم مصرفی و دکوراتیو داخل بنا نیز نشأت گرفته از آن است.
ورودی بنا
ورودی اصلی بنا در امتداد دیوارهای حیاط و با استفاده از بتن وصفحات زنگ زده که دارای شکاف بوده وامکان برقراری ارتباط بصری میان داخل بنا و حیاط را میسر میسازند؛ شکل گرفته است. این شکاف ها همچنین موقعیت مناسبی برای پرورش و رشد گیاهان را فراهم آورده است.
فضای باز
کافه گالری کاراکتر دارای دو حیاط می باشد که یکی در جلو و دیگری در پشت بنا قرار دارند. فضاهای نشیمن در حیاط جلویی با گیاهان و صدای آرامش بخش آب احاطه شده و در حیاط پشتی نیز فضایی برای نشستن افراد در جوار درختان کاج و پوشش گیاهی متراکم وجود دارد.
چیدمان فضا های داخلی بنا
سالن اصلی، بار و فضاهای خدماتی در طبقه همکف قرار دارند که با یک پله آهنی تاشو به دفتر مدیریت، اتاق کنترل و تراس دسترسی دارد. مد نظر قرار دادن پیچیدگی پلان موجود یکی از پیش فرض های اصلی در طراحی مجموعه بوده است. از این رو طراحان تصمیم گرفتند که از رنگهای متفاوتی در راهروها و سایر فضاها استفاده کنند تا مخاطب تجربه متفاوتی از فضا داشته باشد.
در ادامه می توانید تصاویر بیشتر و نقشه های این ساختمان را مشاهده کنید.
ترجمه و ارائه: تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط
ماخذ: Archdaily
بدون نظر