خانه آجری مازیار یک ساختمان ویلایی در استان مازندران است که دراین بخش از بررسی بناهای شاخص ایران و جهان، با آن آشنا میشویم. این بنا در زمینی به وسعت 250 متر مربع در یک مجتمع ساحلی در شهر رویان واقع شده است. در ادامه جهت معرفی و بررسی این پروژه با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
نمایی از خانه آجری مازیار
تیم معماری : گروه معماری نقش خاک
موقعیت : رویان، مازندران، ایران
سرپرست طراحی: فرید ابراهیمی، پدرام شایگان
مساحت: 210 متر مریع
سال احداث: 2017
مالک: امید شایگان
تیم مهندسی: پدرام شایگان، شیدا کوهستان
طراح منظر: شیدا کوهستان
خواسته های کارفرما
کارفرمای این پروژه به عنوان یکی از مالکین اصلی به دنبال طرحی برای ایجاد الگویی در این مجتمع بود. زمین اختصاص یافته در نزدیک ورودی مجتمع، نه تنها عملکرد مورد نظر را ممکن می کند بلکه به عنوان ویلای اقامتی فصلی و الگویی برای ساختار آینده این مجموعه عمل کرده و همچنین علاقه کارفرما به استفاده از آجر را در قسمت جلوی مجتمع نمایش می دهد.
از طرف دیگر وی به دنبال ترکیب جدیدی از مصالحی چون آجر، چوب، شیشه و فلز بوده و تمایل داشته یک ساختمان منحصر به فرد و قابل توسعه را در ورودی این مجموعه با تکه هایی از مصالحی مانند آجر به نمایش بگذارد.
حجم کلی بنا
حجم کلی ساختمان به دوبخش عمومی و خصوصی تقسیم شده و ارتباط میان آنها به وسیله یک پل تامین می شود.
قسمت بالای اتاق نشیمن اصلی این پروژه به صورت ووید بوده و روی پشت بام نیز به دلیل کمبود فضا بر روی زمین به صورت تراس طراحی شده است.
نمای ساختمان
قسمت عمده نمای اصلی از شیشه تشکیل شده است. این کار ارتباط هرچه بیشتر داخل و خارج بنا را ممکن ساخته و باعث فراهم شدن امکان دید، روشنایی و شفافیت می شود.
اضافه کردن بافت آجری به نما ، سبب تنظیم و متعلدل کردن شفافیت و هماهنگی بین اجزای آن شده است.
قطعات سنگین آجر با استفاده از تکنیک خشکه چینی ، روی سطوح شیشه ای نصب شده اند. بافتهای آجری روی سازه اصلی مهار می شوند تا در ضمن نمایش نمای سطوح معلق آجری بر روی شیشه، امکان ایجاد فضاهای داخلی و خارجی مختلف و بازی با نور و سایه ها بر روی نما وجود داشته باشد.
به این ترتیب ، تعریف سنگین و سبک در ذهن بیننده به چالش کشیده شده و به مشاهده و تحسین ساختمان ترغیب می شود.
ارتباط فضای داخلی و خارجی بنا
به دلیل شفافیت ساختمان، ارتباط بین فضای داخلی و خارجی نیز در طراحی به عنوان یک مساله مهم در نظر گرفته شده است. با تکیه بر مصالحی مانند چوب ، سنگ و آهن ، سعی شده ترکیب مناسبی از مصالح بین فضای داخلی و خارجی فراهم شود. علاوه بر این ، استفاده از عناصری مانند شومینه و پله ها موجب ایجاد ارتباط بصری مناسب بین این فضاها شده است.
در ادامه برای مشاهده تصاویر بیشتر با رسانه هنر و معماری ساباط همراه باشید.
ترجمه و ارائه: تحریریه رسانه هنر و معماری ساباط
ماخذ: Archdaily
بدون نظر